Counter strike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Counter Strike nga fjala angleze counterstrike, e cila do të thotë « kundër sulm », ose shkurtim CS është një lojë taktike person gjuajtëse e zhvilluar nga Valve Corporation e cila origjinën e ka nga një modifikim i Half- Life nga Minh Le dhe Jess Cliffe. Nga versioni i katërt beta, Software Valve, zhvilluesi i cili krijoi Half-Life, filloi duke ndihmuar zhvillimin e Counter-Strike. Në vitin 2000, Valve ka blerë të drejtat e Counter-Strike, dhe publikoi titullin për Microsoft Windows, dhe më vonë në vitin 2003 për Xbox. OS X dhe Linux portet ishin në dispozicion në janar 2013. Loja ka qenë zgjeruar në një seri që nga lirimi i saj origjinal, e cila aktualisht përfshin Counter-Strike : Condition Zero, Counter- Strike: Source, dhe Counter- Strike : Fyese Global. Counter- Strike vë një ekip të terroristëve kundër një ekipi të kundër-terroristët në një seri të raundeve. Në çdo raund duhet fituar ose plotësuar objektivet e misionit ose eliminimin e forcës kundërshtare, ndersa tek HALF-LIFE të gjithë sulmonin njëri-tjetrin Që nga gushti i vitit 2011, Counter-Strike ekskluzivitet ka shitur mbi 25 milionë njësi.

Loja, në versionin 1.6 që nga publikimi i sajë zyrtar më 8 nëntor 2000 ka pasur një sukses shumë të madh. Në fillim të vitit 2010, "Counter-Strike" ishte një ndër lojërat gjuajtse online më të luajtura në botë.Qe tani loja ka marre emrin CS:GO