Croquembouche

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tortë dasme Croquembouche

Croquembouche është një ëmbëlsirë franceze e përbërë nga duhma e pastës choux të grumbulluara në një kon dhe të lidhur me fije karameli. Në Itali dhe Francë, shpesh shërbehet në dasma, pagëzime dhe bashkime të para.