D-20

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
D-20
Tipi Top obus
Vendi i origjinës FlamuriBashkimi Sovjetik
Historia e shërbimit
Përdorur nga Bashkimi Sovjetik dhe shumë të tierë
Luftërat Lufta e Vietnamit, Lufta Sovjetike në Afganistan, Lufta civile Siriane etj.
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Petrov Artillery
Dizenjuar rreth vitit 1947
Prodhuesi Artillery Plant Number 9, Yekaterinburg
Specifikimet
Pesha 5,700 kg
Gjatësia 8.69 m
Tyta Gjatësia 5.195 m
Gjërësia 2.35 m
Lartësia 1.93 m
Ekuipazhi 8

Kalibri 152.4 mm
Foleja e mbushjes Pykë rrëshqitëse vertikale gjysëmautomatike
Pasgoditja amortizator hidraulik dhe rikthyes hidropneumatik
Mbajtja rimorkio e ndarë
Lartësia -5° deri 63°
Traversa 58°
Shpejtësia e goditjes Me hov: 5-6 rpm
I lehtë: 1 rpm
Shpejtësia e fishekut 650 m/s
Rrezja efektive 17.4 km
Rrezja maksimale 24 km
(predha të asistuara nga një raketë)
Shënjestruesi PG1M shikim indirekt dhe OP4M shikim direkt zjarri