Jump to content

Dacia Logan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dacia Logan është një makinë nën-kompakte e prodhuar bashkërisht nga prodhuesi francez Renault dhe filiali i tij Rumun Dacia që nga viti 2004. Aktualisht është në gjeneratën e tij të dytë dhe është prodhuar si një sedan, kamionçinë, stacion, notchback ose marrje. Hasshtë prodhuar në fabrikën e automobilave të Dacia në Mioveni, Rumani, dhe në fabrikat e Renault (ose partnerëve të saj) në Marok, Brazil, Argjentinë, Turqi, Rusi, Kolumbi, Iran dhe Indi. Marrja u prodhua gjithashtu në fabrikën e Nissan në Rosslyn, Afrika e Jugut.