Jump to content

Deimosi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Deimosi

Deimosi (Marsi II), është njëra prej dy hënave të planetit Mars. Ashtu si hëna tjetër e Marsit Fobosi (frika), ashtu edhe Deimosi ka marrë një emër nga mitologjia greke, ku në këtë rast është emëruar sipas përcjellësit dhe të birit të perëndisë së luftës Ares (latinisht Mars). Është zbuluar në vitin 1877 nga shkencëtari amerikan Asaph Hall, i cili është gjithashtu zbuluesi i Fobosit.