Fobosi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fobosi

Fobosi (ose marsi I) është njëri prej dy satelitëve natyrorë të planetit mars, sateliti tjetër është Deimosi (tmerri). Fobosi ka marrë emrin nga i biri dhe përcjellësi i perëndisë greke të luftës Ares (latinisht mars). Ishte shkecëtari amerikan Asaph Hall ai, që e zbuloi në vitin 1877.