Jump to content

Dekorata "Nënë Tereza"

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Urdhri "Nënë Tereza" është një dekoratë nderi e Republikës së Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për akte të shquara humanizmi ndaj kombit shqiptar dhe njerëzimit. Dekorata jepet me dekret nga Presidenti i Shqipërisë. Ky urdhër është i artë.

Deri më tani me Urdhri "Nënë Tereza" nga Presidenti janë dekoruar:

  • Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë
  • Mons. Vincenzo Paglia, Bovile Ernica (Fr),President i Komunitetit të Sant’ Egidio, Itali
  • Organizata Humanitare “Caritasi Shqiptar”, Shqipëri, OJQ
  • Radio Vatikani, Vatikan, Institucion
  • Pjetër Arbnori, politikan shqiptar (pas vdekjes)
  • Valdas Adamkus, President i Lituanisë
  • Stjepan Mesić, President i Kroacisë

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]