Delina Fico

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Delina Fico

Delina është një aktiviste me përvojë e shoqërisë civile, me ekspertizë në avokim, çështje gjinore, zhvillimin e kapaciteteve institucionale dhe individuale, zhvillimin strategjik, arsimin publik dhe mbledhjen e fondeve. Në pesëmbëdhjetë vitet e fundit ajo ka punuar gjerësisht me OJQ lokale, rajonale dhe ndërkombëtare, kompani, institucione akademike dhe agjenci ndërqeveritare në Ballkan, Evropën Qendrore dhe Lindore dhe SH.B.A., duke përfshirë Chemonics International, World Learning for International Development, East West Management Institute, UNIFEM, Fondi i Veprimit Urgjent për të Drejtat e Njeriut të Grave, Instituti i Shoqërisë së Hapur dhe Shkolla e Re për Kërkime Sociale.[1]

Delina ka shërbyer dhe shërben si anëtare e Bordit në një numër të OJQ-ve dhe rrjeteve të OJQ-ve në Shqipëri, Kosovë dhe SH.B.A., përfshirë Rrjetin e Grave Lindore Perëndimore, Fondacionin e Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë, shoqatën e grave "Refleksione" dhe Gratë e Kosovës Rrjeti Ajo ka një MA në Shkenca Politike dhe një MS në Menaxhim Jofitimprurës të dy nga Shkolla e Re për Kërkime Sociale në New York. Delina ka dhënë mësim në Universitetin e Tiranës në Shqipëri dhe Universitetin e New York-ut në New York dhe ka botuar në revista dhe botime të ndryshme mbi çështjet gjinore dhe zhvillimin e shoqërisë civile. Ajo punon aktualisht si udhëheqëse e ekipit të angazhimit të sektorit civil dhe privat për Marrëveshjen II të Pragës së Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit.[2]

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ajo është e martuar me zotin Bledar Çuçi[3]

Referim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "DELINA FICO". www.gadc.org.al. Marrë më 2021-03-27.
  2. ^ "DELINA FICO". www.gadc.org.al. Marrë më 2021-03-27.
  3. ^ "Bledi Çuçi". Wikipedia. 2019-12-01.