Demi (yjësia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Demi (lat. Taurus) është njëra nga yjësitë e horoskopit. Demi është yjësi e madhe dhe dominuese në qiellin dimëror të veriut. Është njëra nga yjësitë më të moçme, që nga koha e hershme e bronzit. Shtrihet mes yjësisë Dashi dhe yjësisë Binjakët.

Demi