Jump to content

Dashi (yjësia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dashi (lat. Aries) është njëra nga dymbëdhjetë yjësitë e horoskopit. Është e vendosur në hemisferën veriore të ekuatorit qiellor, ndërmjet yjësisë Peshqit në përëndim dhe yjësisë Demi në lindje. Emri Aries është emër latin për dashin dhe ka simbolin (♈) që paraqet brirët e dashit. Është njëra nga 48 yjësitë e përshkruara nga astronomi i shekullit 2, Ptolemeu si dhe pjesë e 88 yjësive moderne.


Dashi