Demografia e Antiguas dhe Barbudës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Antiguas dhe Barbudës, gjuhët më të përhapura janë anglishtja dhe një gjuhë e bazuar në këtë e quajtur Kreole.

Nga pikëpamja etnike, shumica e popullsisë përbëhet nga (91%) afrikanët e zi dhe një pjesë e vogël e përzier evropiane dhe azate.

Sipas religjionit:

  • 74% protestantë
  • 11% katolikë
  • 1% dëshmitar të Jehovës
  • 4% të tjerë