Demografia e Bermudës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rreth 70 % e popullsisë janë zezak dhe mulat, ndërsa 30 % janë të bardhë. Zezakët janë pasardhës të robërve nga Afrika, derisa të bardhët janë pasardhës të anglezëve. Kryeqyteti Hamilton i ka 3.000 banorë. Gjuhë e përditshme dhe zyrtare është gjuha angleze. Pjesa më e madhe e pupullsisë janë protestant ( kryesisht anglikan), ndërsa 15 5 janë katolik. Standardi jetësorë është shumëi lartë. Të papunë nuk ka fare. Mbi 80% e buxhetit ndahet për raste sociale dhe shkollim. Shkollimi zgjat nga mosha 6 deri 17 vjet. Në Bermude mund të shkollohet deri në kryerjen e shkollës së mesme, ndërsa në studime shkohet në Kanada.