Jump to content

Demografia e Republikës së Afrikës Qendrore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Demografia e Republikës së Afrikës Qendrore

Lakorja e rritjes së popullsisë

Banorët vendas Pigmenët pothuajse janë zhdukur tërësisht. Në jug dominojnë fisi Ngala (Gbakka, Lissongo) i popullatës së quajtur Bantu. Në veri banojnë popullata e quajtur Sara dhe ajo nilotite Runga dhe në lindje popujt Azande. Në pjesë të xhunglës mund të hasen edhe anëtarë të banorëve të vjetër Pigmenë. Po ashtu në këtë vend janë të vendosur disa mijëra evropianë shumica e tyre francezë të cilët zakonisht jetojnë në qendrat e urbanizuara. Përderisa pjesa e savanës dhe xhunglës po thuaj se janë të pa popullarizuara, për anash rrjedhave të lumenjve janë vendosur shumica e popullsisë.

 Commons: Demographics of the Central African Republic – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale