Jump to content

Demush Shala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Demush Shala
Emri Demush
Mbiemri Shala
Lindur në Nakëll, Pejë
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar

Demush Shala (Nakëll, 17 prill 1929 - 1988)[1] ka qenë studiues, klasifikues, botues dhe mbledhës folklori.[2] Ai u mor veçanërisht me ciklin e kreshnikëve, duke dhënë një ndihmesë në studimin e epikes legjendare, si dhe botoi antologjitë "Këngë popullore lirike 2, "Këngë popullore legjendare", "Këngë popullore historike", etj.

  1. ^ Elsie, Robert (2004). Songs of the Frontier Warriors (në anglisht). Bolchazy-Carducci Publishers. fq. xiv. ISBN 9780865164123.
  2. ^ Fetaj-Berisha, Vlora (2015). "Ethnic element in Albanian Valiant epic songs according to Demush Shala". Anglisticum Journal (në anglisht). 4 (10): 93.