Departamenti federal i brendshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stampa:Infobox Bundesbehörde Schweiz Departamenti federal i brendshëm (EDI) (Stampa:FrS, Stampa:ItS, Stampa:RmS) është një nga shtate departamentet në Zvicër. Këshill federal qëndron në krye të departamentit.

Në fillim te shtetit federal ky departament quhej «Departamenti i (punëve) të Brendshme» dhe riquajt më 1979 në «Eidgenössisches Departement des Innern».

Në të kundërt me Ministritë të punëve të Brendshme në shumë vende të tjera, që shpesh janë përgjegjës për Siguria e brendshme, punonjësit e policisë janë kaluar te Eidgenössischen Justiz- und Polizeidepartement ;– vergleichbar mit den Vereinigten Staaten, deren Innenministerium hauptsächlich mit Reservaten, Landgewinnung und bundeigenen Ländern beauftragt ist, während die innere Sicherheit Aufgabe des Ministeriums für Innere Sicherheit und des Justizministeriums ist.

Sfera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Administrativ dem EDI zugeordnet:

Departementsvorsteher[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Weblinks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Navigationsleiste Bundesverwaltung (Schweiz)

Stampa:Normdaten