Jump to content

Der Albaner

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shqiptar është një film shqiptaro-gjerman i vitit 2010.

Një djalë i ri shumë simpatik shqiptar kërkon të martohet me Etlevan, bija e një komshiu, por babai i saj ka premtuar se do e martojë me një tjetër burrë, i cili i ka premtuar se do ti japi si shpërblim 10 000 euro. Por kur marrin vesh që Etleva pret një fëmijë të Arbenit, familja e tij revoltohet dhe vëllezërit e saj duan te hakmerren. Ai vendos të iki menjëherë në Berlin. Péor aty ndeshet me shumë telashe sepse nuk kishte as leje qëndrimi, probleme në gjuhën gjermane etj. Por në fund ai mëson se si tja dali mbanë dhe të mbijetojë!

Regjizor: Johannes Naber

Skenarist: Alexander Steimle, Johannes Naber