Jump to content

Despoti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dhespotes respektivisht Despoti (nga greqishtja e vjeter: δεσπότης, despotēs) është një titull i vjetër bizantin i cili u dha së pari në vitin 1163 nga perandori (Basileus) byzant Manuel I Komneni (sundoi 1143-1180) si titulli me i lart pas Basileus (Imperator).

Fjala origjinale nga greqishtja δεσπότης (despotēs) në shqip do të thotë "Zotëri" dhe është nje sinonim i fjalës greke κύριος (kyrios).