Dhëmbi i bardhë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kopertina e librit Dhëmbi i bardhë nga Jack London

Dhëmbi i Bardhë (angl. White Fang) është një roman krijuar ne vitin 1906 nga autori i njohur Jack London (Xhek London).

Permbajtja e librit . Dhembi I bardhe eshte gjysme ujk dhe gjysme qen.Ai jeton so qeni I njerit prej indianeve ,por ai sillet ashper me qente e tjere we e largojne nga mesi I tyre.Personazhi kryesore eshte Dhembi i bardhe