Dhimitraq Papando

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dhimitraq Papando ka lindur në Korçë në vitin 1954. Ka mbaruar shkollen e Mesme Raqi Qirinxhi ne vitin 1973. Ne vitin 1978 Diplomohet në degën Mjekësi e Përgjithshme. Mbas universitetit ka punuar mjek I pergjithsehm ne fshatin Lozhan te Korces dhe me vone ke disa lagje te qytetit si mjek i familjes. Mbas vitit 1990 specializohet Nefrolog ne Greqi, ne Spitalin Universitar te Verias dhe Spitalin Ahepa ne Selanik ku edhe diplomohet. Ai kthehet per te punuar ne Spitalin e Korces ku vazhdoi detyren e nefrologut deri ne vitin 2000. Ne vitin 1996 merr detyren e drejtorit te spitalit dhe me vone ate te shefit te specialiteteve, prane Poliklinikes. Aktualisht ai banon ne Brooklyn, New York dhe vazhdon pune ne Columbia University Dialysis Center.

Në vitin 2006, boton librin me përmbledhje poetike “Yjet do trazoj”.