Jump to content

Dhomë gjumi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një dhomë gjumi kryesore

Dhoma e gjumit është dhomë private (individuale), ku njerëzit zakonisht e përdorin për të fjetur gjatë natës ose për të pushuar gjatë ditës. Dhoma e gjumit së bashku me dhomat e tjera përbëjnë shtëpinë.

Shumica e dhomave të gjumit në Amerikën Veriore , Australi ,dhe Europë së fundmi kanë dy dhoma gjumi , zakonisht një dhomë gjumi kryesore (e cila përdoret dhe shfrytëzohet nga antarët kryesorë të familjes , psh burri me gruan) dhe një dhomë tjetër e cila rezervohet për fëmijët.

Dhoma e gjumit të fëmijëve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dallohet prej asaj kryesore sepse përmban vetëm krevetë gjumi njëshe , ku mund të ketë një ose më shumë , përveç këtyre dhoma e fëmijëve mund të përmbajë komjuter edhe lojra fëminore.