Dhoma

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një dhomë, në arkitekturë, është një hapësirë e veçuar me një strukture të brendshme. Zakonisht një dhoma është e ndarë nga mure të brendshme nga hapësira të tjera ose korridore ; për më tepër, ajo është ndarë nga një mur që vjen nga jashtë në natyrë nga fusha, ndonjëherë me një derë.

Historikisht përdorimi i dhomave daton të paktën prej në fillim të kulturës Minoan rreth 2200 AD, në gërmimet në Santorini, Greqi në Akrotiri zbulojë dhoma të përcaktuar qartë dhoma me struktura të brendëshme.[1]

Historia e llojeve të dhomave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në krye të strukturave, ndryshimi i llojeve të dhomave mund të identifikohen duke përfshirë dhomë gjumi, kuzhina, banjo, dhoma e pritjes dhe përdorime të tjera të specializuara.Shumë dhoma si këto së bashku ndërtojnë hapësirën e shtëpisë.

Akrotiri (Santorini) gjatë gërmimeve zbulojë dhoma ndonjëherë të ndërtuara mbi dhomat e tjera të lidhura nga shkallë, me banjo, të gjitha të lidhura me një sistem hidraulik tuba qeramike për ujë të ngrohtë dhe të të ftohtë.muito bunita.stona vespaziano quimbango.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]