Dialektika e natyrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dialektika e natyrës, nga Friedrich Engels (1883), është një vepër e papërfundura që aplikon idetë marksiste ,dhe veçanërisht parimet e Materializmit dialektik, në shkencë. Indetë prëfaqësonin një kritikë ndaj filozofisë së natyrës dhe ideve metafizike, në shkencat natyrore në mesine e shekullit të 19. kuar ato ishin përhapur shumë.

Shënime dhe referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]