Diana Seitaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Diana Seitaj.jpg

Diana Seitaj ka lindur në Korçë, u rrit në një familje me ndjenjë të thellë atdhedashurie. Librat do të mbeten bashkudhëtarët e saja të përhershme. Në fillim të viteve 90-të, u vendos me familjen në Chicago (Illinois), ku banon edhe sot. Përjetimet e një emigrimi të vështirë, do të linin tek ajo gjurmët e veta. Mbi këtë sfond dhe shumë larg dashurisë se saj të përhershme për vlerat që kishte lënë pas, morën formë librat ; ”Pafajësia e Largimit”, një përmbledhje me poezi dhe prozë të shkurtër, më pas dy novelat, ”Në krahët e një ëndrre” dhe “Ishulli i palmave” e së fundi, novela ”Hija e vetes”.