Digimon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Digimon
Lidhje të jashtme
Faqja e rrjetit

Digimonët ((Japonisht: デジモン) janë krijesa të cilët jetojnë në botën digjitale. Ato kanë mundësi të bejne jetë të pavarur. Emri Digimon rrjedh nga fjala angleze Digimon (digi-digital, mon-monsters).

Digimon ndahet 6 kapituj : Digimon Adventure, Digimon 02, Digimon Tamers, Digimon Frontier, Digimon Data Squad dhe Digimon Xros Wars. Ne çdo kapitull personazhet janë ndryshe, por vetëm ne Digimon 02 janë përfshire personazhet e Digimon Adventure.

Seriali u transmetua në Shqipëri në Tring Tring