Dilemat e Arbërit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dilemat e Arbërit.jpg

"Dilemat e Arbërit", studime mbi Shqipërinë mesjetare me autor Pëllumb Xhufi. Shtëpia botuese "Pegi", viti botimit 2006. Numri i faqeve të librit 630.

Libri trajton problemet të historisë së Shqipërisë në shek XI-XVI. Autori trajton me kompetencë të lartë shkencore problemet e karakterit politik, fetar dhe kulturor. Vepra ka karakter të thellë shkencor. Ajo është e pajisur me të dhëna të plota shkencore.