Dimitrij Rupel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dimitrij Rupel gjatë vitit 2006 shef i diplomacisë sllovene. Gjatë kryerjes së detyrës së tij me rastin e deklaratës së kryeministrit serb Vojisllav Koshtunica mbi Kosovën paraqitur me mendimin mbi atë deklaratë dhe statusin e Kosovës, duke thënë : "Konsideroj se deklarata apo qëndrimi se Serbia është e gatshme që ta flijojë perspektivën evropiane, nga pikëpamja jonë dhe pikëpamja e BE-së dhe e botës perëndimore, është problem" dhe "Në etapat e fundit të negociatave mbi Kosovën nga të gjitha anët po paraqiten deklarata të ndryshme të cilat janë çdo gjë tjetër, vetëm se nuk kontribuojnë në zgjidhjen e statusit përfundimtar të Kosovës"


Society.svg Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.