Diskutim:Bashkia Poliçan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sipas nje edituesi te rastit

Korigjime për rubrikën.

Duke u nisur nga disa pasaktësi në rubrikën “ Bashkia Poliçan “ , theksoj se bashkia e Poliçanit është një ndër dy bashkitë e rrethit të Skraparit , sëbashku me atë të Çorovodës.Nuk është komunë siç është shënuar tek kjo rubrikë . Qyteti Poliçanit sipas të dhënave për vitin 2001 të Prefekturës së Beratit , kishte 3006 familje dhe 10101 banorë dhe shtrihej në një territor prej 6,66 kilometrash katrorë. Rrethi i Skraparit ( nënprefektura e Skraparit ) , bën pjesë në Prefekturën e Beratit dhe ka 2 qytete ( bashki ) ,respektivisht ato të Çorovodës - që është dhe kryeqëndra e rrethit- dhe të Poliçanit si dhe 8 komuna të cilat janë : 1- Komuna Qëndër, 2- Komuna Bogovë , 3- Komuna Vëndreshë , 4- Komuna Çepan ,5- Komuna Potom, 6- Komuna Leshnjë ,7 - Komuna Gjerbës , dhe 8 -Komuna Zhepë.

U bart nga faqja e artikullit. (Puntori 15 Shtator 2007 10:33 (UTC))