Diskutim:Beteja e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Për këtë artikull duhet të përdoren termet e sakta, ashtu që të dihet kush u kon i kuj.

 1. Në atë kohë nuk ka pasë kombe!
 2. Në atë kohë ndarja e përkatësisë është bërë simpas traditës/zakonit së jetesës!
 3. Në atë kohë nuk kanë luftu për vendlindjen (qe besa edhe sot) por për mretin dhe për shpërblimin.
 4. Në atë kohë ka pas të krishter dhe mysliman
 5. Në atë kohë roli i fesë (qe besa edhe sot) ka qenë shumë më i vogël se roli i shpërblimit.
 6. Në atë kohë Ballkani ka qenë i trazum nga gjitha anët, nuk u ditë se kush ka me u konë fuqi dominuese edhe pse era i ka ardhë.
 7. Në atë kohë nuk e di a ka qenë Kisha ortodokse serbe e pamvarrur nga Bizanti.
 8. Në atë kohë shumica e feudalve të Balkanit nuk e kanë ditë dallimin mes krishterve dhe myslimanve.
 9. Në atë kohë për ortodoksët, myslimanët kanë qenë sikur se katolikët. Etj. etj.
 10. Në atë kohë këto anë kanë qenë gjithnjë pikëpremje e interesave strategjike Romë-Konstatinopel.
 11. Në atë kohë sundimi nga qendrat në këtë pjesë ka qenë i dobët.--Hipi Zhdripi 8 Mars 2008 14:18 (UTC)
 12. Në atë kohë (qe besa edhe sot) kjo anë nuk ka pasë rol tjeter të madhë pos atij strategjik.--Hipi Zhdripi 8 Mars 2008 14:18 (UTC)
 13. Në atë kohë një pjesë e madhe e "shqiptarëve" kanë qenë të besimit ortodoks. Janë fal në kisha që i kanë ndërtuar vetë, të cilat me kanune të krijuara me dhunë nga kisha e Moskës janë shpall si kisha sllave. Shiko zhvillimet në hiarkinë e Kishës Ortodokse. Shiko pavarsinë e kishës së Moskës dhe të asaj Serbo-sllave dhe shpalljen e tyre krisha nacionale.

WARNING !!![redakto tekstin burimor]

Lier !!!