Diskutim:Ekonomia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

MAKROEKONOMIA - Makroekonomia eshte ajo pjese e shkencave Ekonomike qe meret me funkcionimin e ekonomise ne pergjithesi , Ne kete kontekst , ajo analizon format me sintetike te agregateve ekonomike si ; Bruto prodhimin nacional dhe cikluset ekonomike te tij , Papunesine dhe inflacionin , konsumin , harxhimin , investimet , politikat fiskale dhe monetare , tregtine nderkombtare , bilancin pagesor etj... MAKROEKONOMIJA - konsiderohet se i ka filllet prej vitit 1936 prej Vepres se XHON MAJNARD KEJNZ ne publikimin e tij "Teorija e pergjitheshme e punesimit, kamates dhe parave" Artikulli i shkruar nga : Lorent Sijarina nx.i kl.v/1 sh.f.iliria Pr

Inflacioni[redakto tekstin burimor]

C'eshte inflacioni ne praktike: rritje cmimi apo zhvleftesim i parase? apo mund te thuhet te 2-jat sepse jan sinonime?