Diskutim:Ekuacioni i valës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Përgëzimet e mija atij ose atyre që kanë krijuar faqen. U përpoqa të bëj ca ndreqje të drejtshkrimit, një pastrim të vockël nga huazime tashmë të kapërcyera në shqipe prej vitesh, dhe ndonjë riformulim të lehtë në pak raste.

Do të më ndihmonit, dhe këtu u drejtohem atyre që shkruan faqen së pari, pra ata që u morën me origjinalin, të më ndriçonin lidhur me termat

lakunë modat e vibrimit

Si dhe të më tregonin origjinalin e këtij pasazhi:

"Fizikisht, në qoftë se përhapja maksimale e shpejtësisë është , atëherë asnjë pjesë e valës që nuk mund të përhapet drejt një pike të dhënë në një kohë të dhënë mund të ketë ndikim mbi amplitudën në të njëjtën pikë, në të njëjtën kohë..."

ose ta rishohin edhe një herë formulimin e tij.

të fala Besnik