Diskutim:Jashar bej Shkupi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Jashar Bey Shkupi, Constantinople (1860).


Jashar bej Shkupi është një politikan shqiptar ka lindur në vitin 1860 në Shkup dhe ka vdekur në vitin 1919 në Stamboll. Ka qenë kryetari i Degës së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit për Sanxhakun e Shkupit dhe prefekt i Shkupit nga muaji dhjetor në vitin 1880 gjer në muajin prill të vitit 1881. Kontribut të madhë dha në finansimin e arsimit shqip në Shkup. Me mjete të veta matriale bëri renovimin e objekteve e monumenteve kulturoro historike të Shkupit.

Egziston nje foto ne kostum kombetarhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=140613969479758&set=a.141487342725754.1073741832.133939446813877&type=1&theater