Jump to content

Diskutim:Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

FAKULTETI I FILOLOGJISË I UNIVERSITETIT TË PRISHTINËS

Prishtinë, Rruga Nënë Tereza, pn.  KOSOVË 			

Tel. +38138 222 970 E-mail: seminari1974@yahoo.com, bardhrugova@yahoo.com, blerta.ismajli@gmail.com

FAKULTETI I HISTORISË DHE I FILOLOGJISË I UNIVERSITETIT TË TIRANËS Tiranë, Rruga e Elbasanit, nr. 7, REPUBLIKA E SHQIPËRISË Tel. +3554 369 987

Drejtor: Prof. ass. dr. Bardh Rugova, Prishtinë Bashkëdrejtor: Prof. dr. Ymer Çiraku, Tiranë Sekretar: Prof. ass. dr. Anton Berishaj, Prishtinë Bashkësekretar: Prof. asoc. dr. Adem Jakllari, Tiranë Sekretarë profesionalë: Mr. Blertë Ismajli, Prishtinë

Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare është themeluar në vitin 1974 pranë Fakultetit të Filologjisë (atëherë: Fakulteti Filozofik) të Universitetit të Prishtinës. Ky Seminar organizohet për studentë e studiues që merren me probleme të gjuhës, të letërsisë e të kulturës shqiptare, po edhe me albanologjinë përgjithësisht. Seminari ka zhvilluar gjithsej njëzet e nëntë sesione. Në vitin 1991 është ndërprerë veprimtaria e tij nga organet e dhunshme serbe. Në vitet 1995 e 1996 sesionet e këtij Seminari u mbajtën në Tiranë në bashkëpunim me Institutin e Gjuhësisë e të Letërsisë të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Nga viti 2000 Seminari vepron sërish në Prishtinë. Sesionet 19 dhe 20 (2000-2001) janë organizuar në bashkëpunim me Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. SEMINARI XXX DO T’I ZHVILLOJË PUNIMET NË PRISHTINË NGA 15 gusht – 27 gusht 2011 Arritja e seminaristëve në Kosovë, më 14 gusht 2011. Vendosja e tyre në Konviktin e ri të studentëve – nr. 6. Hapja solemne e

PARAQITJA DHE REGJISTRIMI

Mbiemri e emri .......................................................................................................

Datëlindja, vendlindja ............................................................................................

Seksi .......................................................................................................................

Profesioni …............................................................................................................

Kombësia.................................................................................................................

Vendi (shteti) ..........................................................................................................

Adresa e saktë …….................................................................................................

Cilin kurs të shqipes do të ndiqni.............................................................................

A do të paraqitni kumtesë ose referim shkencor?

Tema ..........................................….........................................................................