Diskutim:Serbët në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

rrust kabashi ishte nje patriot kosovar nga fshati kabash {korishe}qe jetoi ne kohen e pushtimit turk{osman}.ai krijoi nje ushtri me rreth 600 ushtar per te luftuar kunder pushtimit turk.por u var ne qender te shadervamnit ne prizren.duke e hequr karrigen ai e shkelqmoi komandantin e tij dhe e la te vdeku ne vend gjithashtu vdiq edhe ai.pas kesaj populli ia shkroi nje kenge per te bemat e tij dhe patriotizmin e tij.