Disney Channel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logoja e Disney Channel 2014-

Disney Channel është nje kanal Amerikan i cili transmeton komedi familjare për të gjitha moshat. Disney Channel është një kanal me pronësi të The Walt Disney Company,dhe është lançuar si kanal në vitin 1983. Ai është i disponuar në të gjitha vëndet e Europës,Kinës,Japonisë,Indisë,Israelit,lindjes së mesme,etj... Disney Channel filloi transmetimin edhe në Shqipëri në 1 qershor të vitit 2012. Në Disney Channel shfaqen këto seriale:

 • Austin and Ally
 • Dog with a Blog
 • Jessie
 • A.N.T Farm
 • Ndërtesa televizive e Disney Channel në Burbank,Kaliforni
  Mako Mermaids
 • Wolfblood
 • Wizards of Waverly Place
 • The Suite Life on Deck
 • Gravity Falls
 • Liv and Maddie
 • I Didn't Do It
 • Girl Meets World