Jump to content

Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një nxënëse duke prezentuar një gdhendje në nder të Ditës Ndërkombëtare të Vullnetarizmit për një vullnetar të OKB-së.

Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit (International Volounteer Day - IVD) (fillimisht e njohur si Dita Ndërkombëtare Vullnetare per Zhvillimin Ekonomik dhe Social) (5 dhjetor) është datë ndërkombëtare e caktuar nga Kombet e Bashkuara që nga viti 1985. Ajo ofron një mundësi për organizatat vullnetare dhe vullnetarët individualë për të dhënë kontributet e tyre – në nivel lokal, kombëtar dhe ndërkombëtar – për arritjen e Objektivave të Zhvillimit të Mijëvjeçarit (OZHM)[1].

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]