Dita botërore e ujërave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Uji

Dita botërore e ujërave shënohet për çdo vit më 22 mars. Kjo ditë është përcaktuar me rezolutën e OKB në dhjetor të vitit 1992. Nga viti 1993 kjo ditë filloi të shënohet dhe sita ditës kjo ditë fillon të ketë rëndësi gjithnjë e më të madhe.

Me shënimin e kësaj dite OKB-ja ka [për qëllim të rritë rëndësinë e mbrojtjes së ujërave dhe mungesën e ujit të pijshëm në shum vise të botës. Gjithashtu nga viti 2005 deri 2015 shënohet decenia e ujërave. Kështu shënimi i kësaj dite ka rëndësi më të madh gjatë këtyre viteve.

Kosovë dhe Shqipëri gjithashtu shënohet kjo ditë me manifestime të ndryshme.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]