Jump to content

Djathë Langres

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Langres është një djathë francez nga pllaja e Langresit në rajonin e Champagne-Ardenne . Ajo ka përfituar nga një "Apellation d'origine contrôlée" (AOC) që nga viti 1991.

Langres është një djathë i qumështit të lopës, në formë cilindrike, që peshon rreth 180 g. Pateja qendrore është e butë, me ngjyrë kremoze dhe pak e thërrmuar, dhe rrethohet nga një lëkurë e bardhë Penicillium candidum . Është një djathë më pak i athët se Époisses, konkurrenca e tij vendore. Është mirë të hahet midis majit dhe gushtit pas 5 javësh vjetërsi, por është gjithashtu i shkëlqyer nga marsi deri në dhjetor.