Jump to content

Djathi i bardhë i deles

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Djathi i bardhë i deles

Djathi i bardhë i deles është produkt i prodhuar nga qumështi i deles.

Për përgatitjen e 1 kg djathtë nevojiten :

- 5 litra qumësht
- 1 lugë maja (për djathtë)
Djathtë deleje në bukë

Qumështi duhet të jetë i vakët (në temperatur të dhomës), në qumësht hidhet 1 lugë gjelle maja dhe përzihet mirë. Kështu qëndron 4 ose 5 orë në ambient të ngrohët deri sa të dendet masa, pastaj hidhet në mapë të kullohet në mënyrë që t'i ruhet lëngu i kulluar (ky lëngë mund të bëhet gjizë ose kumsht), pasi të kullohet mirë së bashku me mapë vihet mbi një enë të rrafshët por në pozitë të pjerrët dhe i vihet sipër një mjet dhe i rëndë për t'i dhënë formën, kështu qëndron edhe disa orë dhe pastaj vendoset në enë dhe kriposet sipas dëshirës.