Ed, Edd & Eddy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Protagonistët e serialit

Ed, Edd & Eddy shqip Ed, Edd dhe Edi është një serial i animuar e transmetuar dhe prodhuar nga Cartoon Newtork për herë të parë 11 janar 1999 dhe i krijuar më nga Danny Antonuci.

Protagonistët e këtij seriali janë tre shokë të cilët kanë të njëjtin emër Ed, Edd dhe Edi të cilët kanë gjithmonë të njëjtin problem, nevojën për të gjetur 25 qindarka të $, për të blerë karamele gjigande të njohura si nofull thyeset. Për ti'a arritur qëllimit të tyre ata tentojnë ne të gjitha mënyrat, hapin tezga e shesin sende e rroba të përdorura etj. Momentalisht Ed, Edd dhe Edi është seriali i animuar me jetëgjatë i prodhuar Cartoon Network.