1999

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 30 Mars 1999 Atdhetari Rrustem Zeqiri u vra nga forcat serbe
  • 15 Janar - Masakra e Reçakut.
  • 22 Janar - Misioneri australian Graham Staines dhe dy djemt e tijë u varrosën të gjallë nga hindusët duke fjetur në veturën e tyre në Indinë lindore.
  • 29 Janar - Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t'i fillon bisedimet në Rambuje.
  • 31 Janar - Seriali Family Guy debutoi në televizionet amerikane.
  • 11 mars - Beteja e Jeshkovës dhe rënja e Kom-Hysen Rexhepi, Ymer Shala, Nuridin Shala, Hajdar Shala, Bashkim Suka dhe shumë luftëtar tjerë.
  • 3 Maj - Vrasësi Serik kinezo-amerikan Charles Ng denohet me vdekje në Kalifornia
  • 13 Qershor - Hyrja e KFOR -it italian në Gjakovë.
  • 14 Qershor - Data zyrtare e çlirimit të Gjakovës nga pushtuesit serb.

Sport[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkurt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mars[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prill[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Maj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qershor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korrik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhjetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pa data[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre: