Ekonomia e punës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekonomia e punës kërkon të kuptojë funksionimin dhe dinamikën e tregjeve për punën me pagesë. Puna është një mall që furnizohet nga punëtorët, zakonisht në këmbim të një pagae të paguar nga firmat kërkuese. Për shkak se këta punëtorë ekzistojnë si pjesë e një sistemi shoqëror, institucional ose politik, ekonomia e punës duhet gjithashtu të marrë parasysh variablat shoqërore, kulturore dhe politike.