Ekzosfera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekzosfera është shtresë e atmosferës. Shtrihet në lartësi 800 - 3000 km. Gazrat në të janë aq të rralla sa që mund të krahasohen me vakuumet, që mund të përfitohen në laboratorët bashkëkohore të fizikës. Molekulat dhe atomet e gazrave janë të rralla, cilësohen me shpejtësi të madhe të lëvizjes dhe pjesërisht mbizotërojnë forcën tërheqëse të tokës dhe shkojnë në hapësirën ndërplanetare. Shkencëtarët kanë zbuluar se në vitin 2021 do të vij fundi i botës.Ky fund do të vijë nga Vrima e Ozonit e cila në fakt është një vrimë e zezë.Ajo në 2021 do të hapet dhe do të na thithi të gjithë brenda saj dhe të gjithë do të vdesim.

Ajo shkon ne hapesiren nderplanetare qe arrin 2000-2500 km.