Jump to content

Electronic rock

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Electronic rock, gjithashtu i quajtur edhe electro-rock, digital rock, dhe synth-rock, është kombinim i muzikës elektronike me rock muzikën tradicionale. Krijimi i këtij zhanri relativisht të ri filloi në vitet 1950 dhe ngadalë përparoi deri në fund të viteve 1960. Megjithatë, shpikja MIDI ishte hap vendimtar në integrimin e plotë të muzikës elektronike me muzikën rock. Sintisajzerët, kitarat elektronike, dhe pedalet me efekte janë vetëm disa nga shpikjet kryesore që ndihmuan elektro-rock-un të bëhet ajo që është sot.