Muzika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Muzika është arti i shprehjes së ndjenjave dhe mendimeve me anë të tingujve. Elementet kryesore të muzikës janë toni (ku përfshihen melodia dhe harmonia), ritmi (bashkë me konceptet e afërta që janë tempo, metri dhe artikulimi), dinamika, si dhe kualiteti zënor.

Shiko edhe...[redakto | redakto tekstin burimor]