Elektriciteti gjeotermik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Elektriciteti gjeotermik është energjia elektrike e prodhuar nga energjia gjeotermike. Prodhimi i energjise elektrike gjeotermike aktualisht perdoret ne shtete [1], ndersa nxehja gjeotermike perdoret ne 70 shtete [2].

Deri ne vitin 2015, sasia e kapacitetit te energjise elektrike gjeotermike ne te gjithe boten eshte 12.8 gigavat (GW), prej te ciles 28 perqind ose 3,548 megavat jane te instaluara ne Shtetet e Bashkuara.

Histori dhe zhvillimi[redakto | përpunoni burim]

Burimet[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Geothermal Energy Association. Geothermal Energy: International Market Update May 2010, p. 4-6.
  2. ^ Fridleifsson,, Ingvar B.; Bertani, Ruggero; Huenges, Ernst; Lund, John W.; Ragnarsson, Arni; Rybach, Ladislaus (11 February 2008), O. Hohmeyer and T. Trittin, red., The possible role and contribution of geothermal energy to the mitigation of climate change (PDF), Luebeck, Germany, f. 59–80, marrë më 6 April 2009