Jump to content

Elly Schlein

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Elena Ethel Schlein, e thirrur Elly (lindur në Lugano, 4 maj, 1985) është një politikane italiane, eurodeputete e zgjedhur në listat e Partisë Demokratike, që kaloi, në maj të vitit 2015, në partinë Possibile (një parti e majtë gjithashtu).

Schlein bën pjesë në grupin parlamentar "Aleanca Progresiste e Socialistëve dhe Demokratikëve" të Parlamentit Europian.