Enciklopedia e Kurveleshit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Enciklopedia e Kurveleshit është enciklopedi rajonaele. Ky libër është botim i shtëpisë Botuese Toena, Tirana 2009 Autorët e kësaj vepre janë Nasip Meçaj, Xhemil Çelaj dhe Fatmir Toçi. ISBN : 978 - 99943 - 1 - 496 - 6 Faqet e librit 408.

Kurveleshi është një njësi etnografike e Labërisë. Përfshin 15 fshatra të ndara në Kurveleshin e Sipërm (10 fshatra) dhe në Kurveleshin e Poshtëm (5 fshatra).

Enciklopedi e Kurveleshit përmban rreth 2000 zëra për:

- Ngjarje dhe data historike në shkallë fshati, krahine e kombëtare

- Figura dhe personalitete historike të artit e të kulturës të fshatrave e të krahinës

- Objekte dhe dukuri gjeografike e kulturore të krahinës

- Objekte historike e të kultit

- Veshje, orendi, pajisje e vegla tradicionale

- Ilustrime me harta, grafikë, tabela, skica, skema e fotografi

- Shtojcë me objekte të ndryshme e toponime sipas fshatrave