Jump to content

Engjëll Ndocaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Engjëll Ndocaj
Emri Engjëll
Mbiemri Ndocaj
Lindur më 19 maj 1953
Lindur në Tiranë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni gazetar

Engjëll Ndocaj lindur në Tiranë më 19 maj të vitit 1953. Ka kryer Fakultetin në degën e Gjuhë - Letërsisë në Universitetin e Tiranës ku edhe u diplomua mbas katër vjetësh. Në majin e vitit 1981, u emërua gazetar në Televizionin Shqiptar. Engjëll Ndocaj në ambientet e TVSH-së është bërë një ndër protagonistët e ekranit të parë shqiptar, duke rezervuar në arkivin e tij mbi 100 filma dokumentarë dhe qindra emisione televizivë.