Evgjeni Harizi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Evgjeni Harizi
Fotoporteti
Emri Evgjeni
Mbiemri Harizi
Lindur më 1939
Lindur në Pojan, Fier
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtare, inxhiniere kimiste

Evgjeni Harizi lindi në Pojan të Fierit1939. Studimet e larta i kreu pjesërisht në Rusi dhe më pas në Universitetin e Tiranës në vitin 1963 si Inxhiniere Teknologe e Ushqimit Social. Pas emërimit në Ndërmarrjen e Ushqimit Social në Tiranë, ku punoi disa vjet si teknologe vazhdoi si pedagoge në Shkollën e Ushqimit Social në Tiranë.

Gjatë këtyre viteve ka përgatitur disa botime, midis tyre "Si të gatuajmë", bashkautore e librit "Arti i Kuzhinës dhe Teknologjia e Përgatitjes së Gjellëve për Kuzhinierët", etj. si dhe ka përgatitur tekstet mësimore për Shkollën e Mesme Teknologjike, Dega e Ushqimit Social. Sot është pensioniste dhe vazhdon të bashkëpunojë në përpilimin e librave të artit të kuzhinës.

Botimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]