Universiteti i Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Universiteti i Tiranës
University of Tirana

Themeluar: 1957
Tipi: Publik. Nivele studimi: te gjitha.
Fakultet: 600 vete te punesuar
Studentë: 14,000
Kampusi: urban, i shperndare. Kampusi i ri i centralizuar eshte projektuar.
Website: www.unitir.edu.al
UT logo

Universiteti i Tiranës është universitet publik ne Tirane. Eshte universiteti me i madh dhe me reputacion me te mire ne Shqiperi.

Historiku[redakto | redakto tekstin burimor]

Krijuar në vitin 1957, eshte universiteti i parë në Shqipëri. Krijimi i universitetit erdhi si rezultat i bashkimit të instituteve si: Instituti Pedagogjik, Instituti Politeknik, Instituti i Larte Ekonomik dhe Instituti i Larte i Mjekësisë duke formuar Universitetin Shtetëror të Tiranës. Në fillim i formuar nga dhjetë fakultete, ky Universitet u nda në vitin 1991 kur fakultetet e inxhinierisë u grupuan në Universitetin Politeknik, duke lënë Universitetin e Tiranës me shtatë fakultete të cilat mbulojnë shkencat humane, ekonomike, natyrore dhe mjekësore.

Fakultetet[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]


Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]